Google näyttää miten NFC toimii

Tuohon aiempaan NFC juttuun liittyen, joillekin lukijoille NFC voi olla hieman etäinen asia. Onneksi Google onkin julkaissut lyhyen videon, jossa näytetään miten uusi Nexus S puhelin toimii NFC etälukulaitteena.

Tuo videossa oleva NFC tagilappunen (kuva alla) onkin toinen mielenkiintoinen juttu. Google on nimittäin alkanut jakaa tuollaisia lappuja liikkeille, jotta ne voivat pistää niitä esiin liikkeisiinsä. Kun asiakas saapuu liikkeeseen ja koskettaa vaikka uudella hienolla Nexus S puhelimella sitä, ohjautuu lapusta liikkeen Google Places sivuille, jossa voi saada lisätietoa liikkeestä ja antaa arvion.

Aika hyvä veto Googlelta. Sen jälkeen kun itse seikkailin pari päivää sitten tuolla TagAge firman sivuilla vähän samanlaisten NFC tagien perässä, niin voin hyvin kuvitella, että moni yrittäjä luopuu leikistä seikkailtuaan aikansa sivuston viidakossa ilman sitä NFC tagia. Postipaketista saatu valmis tagilappu laskee aika paljon kynnystä ottaa tuollainen tekniikka käyttöön.

This entry was posted in Mobiileista, NFC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>