Uusia aluevaltauksia

Tässäpä on teille tehtävä. Alla on erilaisia karttakuvia samalta alueelta. Mikä alla olevista kuvista pitää sisällään jokia, metsiä, peruskartan, peltoja ja teitä.

Apps4Finland-kilpailuun liittyen on päässyt tutustumaan Maanmittauslaitoksen avaamaan karttatietoon. Samalla on tutustunut paremmin, siihen mitä karttamaailma oikeasti pitää sisällään. Maanmittauslaitoksen vektoripohjaisesta ilmaisaineistosta avautuu uusia asioita helposti käyttöön, mistä nuo kuvatkin on osoitus.

Toisena esimerkkinä voisi olla rajatieto, joka on aina kiinnostavaa (kun siis puhutaan sijaintipalveluista). Kartta-aineistosta voi erottaa kuntien väliset rajat omaksi KML-tiedostoksi, jonka voi sitten vaikka esittää Google Mapsissa.


Näytä suurempi kartta

Jos tämä herätti kiinnostuksesi, tervetuloa jatkamaan asioiden oppimista Apps4Finlandin järjestämään avoimen paikkatiedon työpajaan 20.9 Helsingissä :)

PS. Vastauksen muuten kysymykseen saa sillä, kun muistaa että Suomi on oikeasti täynnä metsää! Nuo kuvat on muuten tehty ilmaisella QGIS-ohjelmalla ja se oli yllättävä helppoa!

This entry was posted in Apps4Finland, Avoin data, sijaintipalvelut. Bookmark the permalink.

4 Responses to Uusia aluevaltauksia

  1. Teemo Tebest says:

    Hienoa, kiitos jakamastasi maakunnat.kml -tiedostosta o/

  2. Jaakko says:

    Eipä kestä! Hyvä että on käyttöä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>