Kuka julkishallinnon henkilö soittaa?

Apps4Finland-kisaa järjestäessä tuli käytyä läpi kaikenlaista avointa dataa, mitä on tarjolla. Joidenkin kohdalla tuli ideoita datan käytöstä ja yhden kohdalla jopa tein oman pikku sovelluksen, koska se tuntui tarpeelliselta. Kun tarvittavat palaset ja sopivasti luppoaikaa löytyi, niin sovelluksen tekeminen oli suoraviivainen juttu.

Sovellus on kopio noista Kuka soittaa? -tyylisistä palveluista. Se kuitenkin käyttää yhteystietojen selvittämiseen ainoastaan julkishallinnon työntekijöiden yhteyshakemiston Julha:n dataa. Ohjelma yrittää selvittää Julhan yhteystiedoilla soittajan nimen ja organisaation, jos minulle tulee puhelu tuntemattomasta numerosta.

Ohjelmassa on monia pikku asioita, joiden takia se viehättää. Ensinnäkin tietenkin se, että se käyttää avointa dataa ja luulenpa että Julhan data on aika vähän käytetty joten on hauska olla avaamassa uusia latuja. Nykyään kun kännyköihin on vaikka mitä sovelluksia, niin juuri tälläisiä minusta hyödyllisten kännykkäsovelluksien pitäisi olla eli ne toimii automaattisesti juuri silloin kuin sinä sitä tarvitset. Ne eivät ole hukassa eikä niiden käyttöä unohda.

Sovellus on kaiken lisäksi todella yksinkertainen. Se käyttää suoraan Julhan LDAP -rajapintaa ja kaikki oleellinen oikeastaan tapahtuu yhdessä ohjelman tiedostossa.

Laitan ohjelman jossain vaiheessa Android Markettiin jakoon. Nyt sen koodi löytyy gitoriuksesta. Mukaan saa tulla jatkokehittämään ja kiinnostavaa olisi esimerkiksi pohtia voisiko Julhasta saatavalla soittajan organisaatio- ja paikkakuntatiedoille keksiä jotain uusia käyttöideoita.

This entry was posted in API, Avoin data, Mobiileista. Bookmark the permalink.

4 Responses to Kuka julkishallinnon henkilö soittaa?

 1. Pingback: Helsingin kaupungin ja puhelinmyyjien numerot lisätty | Inboksi

 2. Anonymous says:

 3. Anonymous says:

  ¹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/Ì죬ÎïÒµ6Ôª£¬Ö»ÓлõÌÝ£¬Ã»ÓеçÌÝ£¬±È½ÏʵÓ㡸ô¶Ï3´ó¼ä£¬5С¼ä£¬²»ÊÇÖн飬
  Replica Blancpain watches

  <base href="

 4. Anonymous says:

  mention Kingman, among eco-friendly tea’s health benefits dozen many people.The recreation of paintball has developed into a booming company, and accessories and equipment can be in desire.
  Paintball supply online stores offer what a local store delivers, and in many cases, carries more brands and additionally styles.While individuals purchase necessities online have to pay shipment and handling, such quite a few choices not to mention one-click shopping make it worth the while.
  Most web stores offer customer support, so if you have questions, often there is someone to make sure you ask.A experienced employee are likely to answer every questions you may have about golf of paintball and even any provide need that’s needed is for simultaneously safe and enjoyable have fun with.
  Besides, many stores have access to a 30-day make certain on supplements, equipment together with protective goggles and etc.Customers could purchase small to medium sized bags or maybe large boxes full of paintballs either online and yours for the taking, and in different color of the rainbow that you choose to choose.Paintball marker pens, or markers, of completely different styles not to mention marker gadgets like barrel extensions in addition to swabs are also sold on a paintball supply store.So can be hoppers together with loaders and even belt kits and makes use of for fresh air tanks.
  When considering clothing, a paintball resource outlet is able to offer a wide array of brands in addition to styles for use though playing.Protective padding like chest in addition to back protector gear is available for around $25 and arm and also knee padding for just $40.Eye protection can be described as must in the game associated with paintball.
  You can actually go a little cheap concerning other cushioning, but possibly not on storage eye put on.Go towards a paintball store to locate goggles for hands per hour, as they’re that will withstand typically the impact associated with paintballs.They also come in quite a few styles and a lot of come using face shields and various other eye armor.Thermal goggles used in a stash cover the entire head, along with the forehead, tvs and radio stations and chin line.Most camcorder and start protective gear can be obtained from $30 for you to $80, people can spend more depending on supplier and fashion.
  Whatever your needs and types of game you must play, a paintball resource store will have things you require.
  Tiffany & Co Classic Tiffany Keys Heart Key Charm in Black [tiffany-0076] – $33.00 : cheap tiffany Jewelry, tiffanyforlady.top

  <meta name="keywords" content="Tiffany & Co Classic Tiffany Keys Heart Key Charm in Black [tiffany-0076] Designers Collections Tiffany Accessori

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>