Kuka julkishallinnon henkilö soittaa?

Apps4Finland-kisaa järjestäessä tuli käytyä läpi kaikenlaista avointa dataa, mitä on tarjolla. Joidenkin kohdalla tuli ideoita datan käytöstä ja yhden kohdalla jopa tein oman pikku sovelluksen, koska se tuntui tarpeelliselta. Kun tarvittavat palaset ja sopivasti luppoaikaa löytyi, niin sovelluksen tekeminen oli suoraviivainen juttu.

Sovellus on kopio noista Kuka soittaa? -tyylisistä palveluista. Se kuitenkin käyttää yhteystietojen selvittämiseen ainoastaan julkishallinnon työntekijöiden yhteyshakemiston Julha:n dataa. Ohjelma yrittää selvittää Julhan yhteystiedoilla soittajan nimen ja organisaation, jos minulle tulee puhelu tuntemattomasta numerosta.

Ohjelmassa on monia pikku asioita, joiden takia se viehättää. Ensinnäkin tietenkin se, että se käyttää avointa dataa ja luulenpa että Julhan data on aika vähän käytetty joten on hauska olla avaamassa uusia latuja. Nykyään kun kännyköihin on vaikka mitä sovelluksia, niin juuri tälläisiä minusta hyödyllisten kännykkäsovelluksien pitäisi olla eli ne toimii automaattisesti juuri silloin kuin sinä sitä tarvitset. Ne eivät ole hukassa eikä niiden käyttöä unohda.

Sovellus on kaiken lisäksi todella yksinkertainen. Se käyttää suoraan Julhan LDAP -rajapintaa ja kaikki oleellinen oikeastaan tapahtuu yhdessä ohjelman tiedostossa.

Laitan ohjelman jossain vaiheessa Android Markettiin jakoon. Nyt sen koodi löytyy gitoriuksesta. Mukaan saa tulla jatkokehittämään ja kiinnostavaa olisi esimerkiksi pohtia voisiko Julhasta saatavalla soittajan organisaatio- ja paikkakuntatiedoille keksiä jotain uusia käyttöideoita.

This entry was posted in API, Avoin data, Mobiileista. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kuka julkishallinnon henkilö soittaa?

  1. Pingback: Helsingin kaupungin ja puhelinmyyjien numerot lisätty | Inboksi

  2. Anonymous says:

  3. Anonymous says:

    ¹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/Ì죬ÎïÒµ6Ôª£¬Ö»ÓлõÌÝ£¬Ã»ÓеçÌÝ£¬±È½ÏʵÓ㡸ô¶Ï3´ó¼ä£¬5С¼ä£¬²»ÊÇÖн飬
    Replica Blancpain watches

    <base href="

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>