Oma “Positium” harjoitukseni

Innostuin tuosta Positium LBS sen verran, että ajattelin kokeilla hieman asiaan itsekin. Koska vastaavaa dataa ei ole Suomesta saatavilla, niin ajattelin kokeilla jotain hieman pienemmässä mittakaavassa.

Laitoin kuningaspalvelun “pumppaamaan” omaa sijaintitietoa tuonne palveluun sekä Soneran että Elisan verkosta* puolen tunnin välein**. Tämä on vähän kuin Googlen Latitude, joka tallentaa sijaintihistoriasi.

Nyt pitäisi keksiä hyvät algoritmit, joilla tuosta datamäärästä saa puristettua jotain järkevää. Yksi syy miksi tästä kirjoitan onkin kysellä, jos lukijoissa jollakin tulee mieleen hyviä tapoja/algoritmeja/työkaluja/projektejä/tyyppejä, jotka osaisivat kertoa mitä tälle datalle kannattaisi tehdä.

*) Muuten Elisa on osoittautunut paljon paremmaksi sijaintitiedontuottajaksi.
**) Ai mikä yksityisyys…

This entry was posted in sijaintipalvelut. Bookmark the permalink.

One Response to Oma “Positium” harjoitukseni

  1. Pingback: Sijaintitiedon tutkiskelua, osa 1 « Inboksi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>