Puskaradio kartalla

Google buzz eli puskaradio, josta aiemmin kirjoitin, näkyy nyt Googlen kartoilla. Jollain tavoin tämä tuntuu projektin ylennykseltä, koska ei tuonne kartalle varmaan ihan mitä tahansa juttuja oteta. Toistaiseksi siellä on ollut mahdollisuus saada näkymään kuvia, videoita, Wikipedia artikkeleita, julkisen liikenteen reittejä, verkkokameroita ja jotain vuokrahuone/kiinteistötietoja.

Olen kokeillut Buzz:ia jonkun aikaa ja olen tykännyt. Tykkään siitä etenkin, koska sen tavoitteet ovat oikean suuntaiset. Matkaa on vielä päämäärään, mutta on jotain edistystäkin tapahtunut.

Voin esimerkiksi seurata mistä tahansa OStatus protokollat toteuttavasta palvelusta, kuten mikä tahansa avoimen softan StatusNet-palvelu (identi.ca), Googlen Buzz palvelussa tapahtuvia päivityksiä. Voin hakea tilata identi.ca:ssa Buzz palvelun käyttäjiä pelkällä sähköpostiosoitteella. Jossain vaiheessa varmaan kommentit ja replyt alkavat liikkua vastavirtaan. Ja niin edelleen.

Nämä ovat vasta pieniä askelia hajautetumpaan ja avoimempaan malliin, mutta nekin on otettava. Tämä on kuitenkin se ainoa järkevä vaihtoehto, vai haluatteko että on olemassa vain muutama yritys kuten Facebook tai Twitter, joiden kanssa meidän pitäisi tulla toimeen?

PS: Lisään vielä, että uusin tekijä tällä rintamalla on Vodafone Research:n OneSocialWeb. Pohjautuu XMPP-protokollan laajentamiseen. En toistaiseksi usko tälle hankkeelle kovinkaan suurta roolia tässä pelissä, vaikka Vodafone tekeekin siitä kiinnostavan.

This entry was posted in Yleistä. Bookmark the permalink.

One Response to Puskaradio kartalla

  1. Pingback: Pyörälenkillä « Inboksi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>