Puskaradion viritys lähikanavalle

Googlen Puskaradio eli Buzz* palvelu avasi ensimmäiset API:t. Tämä on osa API:ista ja protokollista, joita Buzz tulee kaiken kaikkiaan tukemaan. Pääosa API:ista näyttävät sopivan erilaisten PC ja kännykkä sovellusten tekijöille, joissa alkaa putkahtaa lisäominaisuutena Buzzin tukeminen.

Yksi API kiinnitti minun huomion heti. Se oli haku-API. Sillä voi hakea buzzauksia esimerkiksi sijainnin perusteella. Tottakai kiinnosti saada läheltä tulleet buzzaukset itselleni Kuningaspalvelun kautta. Tällä hetkellähän saan jo läheltä tulleet uutiset, flickr kuvat ja Twitterin tweettaukset.

Buzz API palauttaa hakutuloksen Atom-speksin mukaan, kuten nuo muutkin palvelut, joten tämän lisääminen sujui nopeasti ja ongelmitta. Kun asiat menee näppärästi, niin silloin tuntuu että jotain on tehty oikein.

Nyt jään tänne kotiin virtuaalikyttäämään mitä naapurissa kirjoitellaan.

*) Kirjoitin Buzz palvelusta, kun palvelu avautui.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Puskaradion viritys lähikanavalle

 1. Markku says:

  Satutko tietämään onko Buzzeista mahdollista saada lokaatiotietoa ulos? Käyttäjän julkiset buzzitham saa tyyliin:

  https://www.googleapis.com/buzz/v1/activities/userId/@public

  Mutta tuosta ei käy ilmi koordinaatteja. Testatin tämän omalla tunnuksella niillä buzzeilla joihin on oikeasti paikkatieto sidottu (=näkyvät kartalla)

 2. Jaakko says:

  Katsoin omia buzzeja ja kyllä siellä tälläinen georss:point tagi oli jossa nuo koordinaatit on. Mun buzzit on täällä:

  https://www.googleapis.com/buzz/v1/activities/juicyburger/@public

 3. Markku says:

  Otin sitten silmän käteen ja kas, kyllähän ne sieltä löytyvät. Joko olen ollut puusilmä tai sitten ne on lisätty äskettäin (google I/O -tapahtuma oli juuri). Kiitos kuitenkin :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>