Apps4Finland

Ajattelin osallistua taas kilpailuun. Koska viimeksi ei tärpännyt, ajattelin sinnikkäästi että kyllä se aurinko joskus tähänkin risukasaan paistaa.

Tällä kertaa osallistun tälläiseen kuin Apps4Finland-kilpailuun. Siinä on tarkoitus hyödyntää jotain julkisen hallinnon tuottamaa avointa dataa ja tehdä jonkunlainen sovellus/palvelu siihen liittyen.

Voin paljastaa sen verran, että minun kilpailukappaleeni hyödyntää viivakoodeja. Innostuin niistä uudelleen, kun kokeilin uudessa puhelimessani Barcode Scanner ohjelmaa. Se toimi yllättävän hyvin ja tuo ohjelman koodikin on saatavilla.

Ongelmana näissä viivakoodijutuissa monesti on kattavan viivakooditietokannan saatavuus. Tässä tuo julkinen tietokanta tulee apuun, mutta ei sekään ole ihan riittävän kattava. Yritän täydentää sitä. Deadline osallistumiselle on 31.8 eli kiirettä tulee.

PS. Viivakoodit ja semakoodit eivät ole ihan uusi tuttavuus. Muistaakseni joskus n. 5 vuotta sitten painatin t-paitaan tuollaisen koodin, joka oli linkkinä webbisivulle. Käytän vieläkin sitä t-paitaa, mutta koodi on pesussa lähtenyt aikaa sitten. :)

This entry was posted in Jotain ihan muuta, Ohjelmointia. Bookmark the permalink.

One Response to Apps4Finland

  1. Leena ja Hannu Rajaniemi says:

    Hieno keksintö!
    Video havainnollistaa aivan mahtavasti. Sopii käytettäväksi sekä nuorille että vanhoille, muista puhumattakaan. Todella mielenkiintoinen!
    Isov:t

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>